Zeytinyağlı Yaprak Dolması


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK DOLMASI

Malzemeler:

250 gr. salamura yaprak

1/2 su bardağı pirinç

500 gr. soğan (6 orta boy)

1 yemek kaşığı kuru nane

1 tepeleme tatlı kaşığı tozşeker

1 çay kaşığı dolma baharı

1 çay kaşığı tarçın

1 su bardağı zeytinyağı

3,5 bardak su (1 bardak içine- 2,5 bardak üstüne)

1 tepeleme yemek kaşığı fıstık

1 tepeleme yemek kaşığı kuşüzümü

1/2 limon suyu

1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Pirinci ayıklayıp yıkayın. İnce doğranmış soğan ve fıstıkları yağla birlikte hafifçe kavurun. Süzülmüş pirinci katıp 5 dakika daha karıştırın. 1 bardak su, tuz ve şeker katıp kısık ateşte suyunu çektirin. Yıkanmış üzüm, kıyılmış dereotu, maydanoz, nane, tarçın, bahar, limon suyu katıp üzerine bir peçete örtün; 15 dakika kabarmasını sağlayın. Sonra karıştırın. Yaprakların tuzunu gidermek için 3-4 dakika kaynar suda haşlayın. Sap ve kalın damarları çıkartıp içlerine dolma içi koyun, parmak uzunluğunda sarın. Bir kat yaprak döşenmiş, dibi düz bir tencereye sıralayın; 2,5 bardak su koyun, üstünü de yaprakla örtüp kapağını kapatarak suyunu çekene kadar pişirin. Kabında soğutup sonra servis tabağına alın; limon dilimleriyle süsleyin.



Bu kategoride ürün bulunamadı.